Boktips v17 / Innovation Commons av Jason Potts

boktips v17
Boktips v17

Netflix, Youtube och online-spel är mer populär än någonsin i senaste tiderna under corona-pandemin. Men varför inte använda den här tiden för att lära sig något nytt?
Så börjar vi en ny serie där vi tipsar våra favoritböcker inom entreprenörskap och innovation tills vi väntar på att livet blir normalt igen.

the innovation of commons

Innovation Commons – The Origin of Economic Growth
Författare: Jason Potts
Förlag: Oxford University Press
Utgivningsår: 2019

Hur övergår ny teknik till att bli en entreprenöriell möjlighet, som i sin tur kan ligga till grund för ekonomisk tillväxt? Jason Potts är övertygad om att svaret stavas samarbete. Han betraktar innovation som en social process och utvecklar i boken Innovation Commons – The Origin of Economic Growth hur han ser på innovationers ursprung. Potts kombinerar ekonomisk historia med evolutionär och institutionell ekonomi, samt teorier om ekonomisk tillväxt. I innovationers begynnelse är osäkerheten extremt stor, argumenterar han. Då behövs en kombination av information och kunskap från en mängd olika aktörer – kraften finns i kollektivet. Den kan frigöras exempelvis i ett så kallat hackerspace, där människor med olika kunskaper sammanstrålar för att lösa problem. Därefter kan driftiga entreprenörer plocka upp idéerna och bygga företag.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish