Webinar – Hur motverkar vi hinder för handel inom och utanför EU?

Grapic Designer Watching Tutorial About Creative Ideas On Laptop

Hur motverkar vi hinder för handel inom och utanför EU?

Under den pågående krisen har flera länder rest olika hinder för handel. Det handlar om stängda gränser såväl som exportrestriktioner, försvårande av transporter och andra åtgärder som inneburit att handeln över gränserna ibland tvärstannat. Vissa av dessa hinder har varit nödvändiga, vissa onödiga och andra har varit direkt kontraproduktiva.

Oavsett vilket så får de stor påverkan för företagens möjligheter att handla över gränser – både inom EU och med länder utanför. Vad medför detta på kort och lång sikt för jobben, ekonomin och företagen? 

Vad kan regeringen, Europaparlamentet och andra göra för att motverka resta hinder och förhindra att framtida hinder uppstår? 

Du är välkommen att delta på ett webinarium arrangeras av Svenskt Näringsliv där dessa frågor kommer att diskuteras. Medverkande är utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S), Europaparlamentarikerna Karin Karlsbro (L) och Jörgen Warborn (M) och Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor, Svenskt Näringsliv. Moderator är Oscar Wåglund Söderström, Internationell chef på TCO. Arrangör är Svenskt Näringsliv.

Datum och tid

Fredag 29 maj 2020, kl. 11:00 – 12:00

Anmälning

De skickar ut länken till din angivna e-postadress några dagar innan webinariet! Anmäl dig här.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish