9 bästa poddar för dig som kvinnlig entreprenör

Woman listening to music from a phone

Vad gjorde vi när vi körde bil, städade eller åkte buss innan poddarna kom? Podcastindustrin förväntas sig att skapa 1 miljard dollar i årliga intäkter år 2021. För många av oss har podden numera en självklar plats i vardagen och naturligtvis finns det gott om poddar även inom kvinnligt företagande och entreprenörskap.

Som företagare händer det saker ständigt och du behöver hänga med på ett snabbt och enkelt sätt. Då är podcasts perfekta! Vi har här listat de 9 bästa svenska och internationella (självklart i oberoende ordning) podcasten för dig som driver eget eller vill du bli inspirerad på början på din entreprenörsresa. 

Feminvest

Feminvest är sannolikt Sveriges största kvinnliga nätverk för kvinnligt ägande & inflytande. Feminvest har som ambition att fler kvinnor ska äga mera, både som investerare och som entreprenörer.

Mäktiga Kvinnor Powerful Women

Mäktiga Kvinnor leds av Narmina Abdolova. Syftet är att inspirera, motivera och bygga självförtroende hos Sveriges kvinnor! Du får möjligheten att lyssna på inspirerande historier! Narminas kvinnliga förebilder är redo att berätta om sina erfarenheter, kunskaper och motgångar.

Du kommer få höra deras äventyrliga resor, värdefulla råd och dess rutiner. Poddens mål är att stötta, vägleda, peppa, och inspirera dig som lyssnare!

Kvinna & Företagare

Diana Svensson & Cissi Hansson är båda företagare. Cissi jobbar som vägledande livscoach och föreläser om ADHD och Diana har en e-handel och jobbar med marknadsföring. Vad dom har gemensamt är att dom båda är kvinnor, och får dagligen tacklas med rykten, fördomar och frågor från samhället.

Får männen samma frågor? Och hur är det egentligen att axla rollen som mamma medans man jonglerar med företag? Och vem har egentligen bestämt normen för hur kvinnor ska satsa på sina karriärer?

DigitalSnack

Digitalsnack är en how-to podcast om sociala medier. Podden leds av Cecilia Victoria Kärrberg & Jenni Laapotti, social mediestrateger på Digitalsnack – Social Mediebyrå. Podden har över 80 avsnitt maxade med kunskap, konkreta tips och inspiration för att lyckas med sociala medier.

We Are Influencers

We Are Influencers är podcasten om och med profilerna du känner till eller borde känna till i sociala medier. Bakom podcasten står Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för social media influencers.

Female Founder Stories

Female Founder Stories är en podd om powertjejer, entreprenörskap och mindset. Den ska inspirera tjejer till att följa sina drömmar och våga starta företag eller driva igenom det där projektet de länge funderat på.

Varje vecka presenteras en ny tjej som berättar om sin entreprenörsresa och vi får höra hennes tankar om business, personlig utveckling, utmaningar och framgångar. Female Founder Stories ska leverera inspiration och pepp i vardagen så att fler vågar glänsa på just sitt sätt.

The Female Founder

The Female Founder är en resursguide för allt företagande. På den här podcasten kommer du att höra inspirerande berättelser från andra grundare, investerare och ingenjörer i startup ekosystemet.

Rachel Sipperleys uppdrag är att stärka andra för att bli otroliga företagare och ge konkreta tips för att förvandla dina idéer från drömmar till verklighet – för om hon kan göra det kan du göra det också!

Skimm’d from The Couch

theSkimm’s medgrundare och co-CEOs, Carly Zakin och Danielle Weisberg, startade sitt företag från en soffa. Nu tar de tillbaka det till en och bjuder in kraftfulla kvinnliga ledare att sitta ner och chatta om allt från att fira karriärsvin till det värsta råd som de någonsin har fått.

Det är en inre titt på hur det verkligen är på vägen till framgång. No BS, no sugarcoating.

Bossy Women

Bossy Women är en podcast avsedd för att fira kvinnliga företagare och ge tips, råd och inspiration till blivande kvinnliga chefer.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish