Boktips v25 – Women Entrepreneurs and the Myth of ’Underperformance’

Relaxing moments, Young women opening and reading a book. Relax time on holiday concept travel, Thai

Boktips v25

Titel: Women Entrepreneurs and the Myth of ’Underperformance’. A New Look at Women’s Entrepreneurship Research
Författare: Shumaila Yousafzai, Alain Fayolle, Adam Lindgreen, Colette Henry, Saadat Saeed & Shandana Sheikh
Förlag: Edward Elgar
Utgivningsår: 2018

Värdeskapande handlar inte bara om pengar. För att få en rättvisande bild av entreprenörers bidrag till samhället måste man ha ett bredare perspektiv. Det menar Shumaila Yousafzai, Alain Fayolle, Adam Lindgreen, Colette Henry, Saadat Saeed och Shandana Sheikh, redaktörer för Women Entrepreneurs and the Myth of ’Underperformance’. 

I boken samlas berättelser om kvinnors entreprenörskap i Etiopien, Nya Zeeland, Storbritannien, Brasilien, Indien och många andra platser.

Aija Voitkane, Jeaneth Johansson, Malin Malmström och Joakim Wincent bidrar med svenska perspektiv. Deras kapitel handlar om offentliga finansiärers språkbruk och tolkningar i bedömningen av kvinnor och män som söker medel.

Forskarna finner att såväl snacket som besluten är till kvinnors nackdel – och de riskerar att begränsa företagens möjligheter att växa.


Vi på Marketplace tror på att kvinnliga entreprenörer förtjänar samma möjligheter i Sverige. Vi vill erbjuda möjligheten att snabbt och enkelt hitta kontors- eller butiksutrymme för att boosta företagsstart och samtidigt ge access till ett stort nätverk, värdefulla kunskaper och inspiration samt verktyg.

I juni 2020 arbetar vi en på en crowdfunding kampanj för att förverkliga vår dröm att äntligen öppna lokalen i Högdalen som kommer att vara en inkubator och plattform där användarna får affärsrådgivning och coachning, mentorskap samt kontakt med finansiärer, experter, redovisningskonsulter och jurister.

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish