Boktips v26 – Refugee Entrepreneurship. A Case-based Topography

Young woman reading a book at coffee shop.

Boktips v26

Titel: Refugee Entrepreneurship. A Case-based Topography
Författare: Sibylle Heilbrunn, Jörg Freiling & Aki Harima
Förlag: Palgrave Macmillan
Utgivningsår: 2019

Ett företag kan vara en samlingspunkt där relationer och socialt kapital byggs. Särskilt tydligt är det i utsatta områden. Därför är det angeläget att stödja flyktingars entreprenörskap, menar redaktörerna Sibylle Heilbrunn, Jörg Freiling och Aki Harima.

Refugee Entrepreneurship. A Case-based Topography porträtteras internflyktingar och internationella flyktingar i många länder över hela världen som Pakistan, Oman, Kenya, Tyskland, Frankrike, Israel och Australien. I forskning likställs ofta alla migranter, men flyktingar tenderar att ha mindre nätverk, sämre tillgång till resurser, och vara påverkade psykiskt av flykten.

Möjligheten till förbättrade livsvillkor och integration driver flyktingar in i entreprenörskap, liksom svårigheter att få anställning på grund av lagstiftning, diskriminering och språksvårigheter.


Vi på Marketplace tror på att kvinnliga entreprenörer förtjänar samma möjligheter i Sverige. Vi vill erbjuda möjligheten att snabbt och enkelt hitta kontors- eller butiksutrymme för att boosta företagsstart och samtidigt ge access till ett stort nätverk, värdefulla kunskaper och inspiration samt verktyg.

I juni 2020 arbetar vi en på en crowdfunding kampanj för att förverkliga vår dröm att äntligen öppna lokalen i Högdalen som kommer att vara en inkubator och plattform där användarna får affärsrådgivning och coachning, mentorskap samt kontakt med finansiärer, experter, redovisningskonsulter och jurister.

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish