Boktips v27 – Handbook of Research on Entrepreneurship and Aging

Smiling beautiful senior woman reading book on digital tablet
boktips

Boktips v27

Titel: Handbook of Research on Entrepreneurship and Aging
Författare: Mikaela Backman, Charlie Karlsson & Orsa Kekezi
Förlag: 
Edward Elgar
Utgivningsår: 
2019

Att man skulle bli mindre entreprenöriell med åldern är en myt. Sannolikheten för att starta företag är högre vid åldern 65–74 år, än vid 50–64 år. Kanske kan den tredje ålderns företagare vara med och lösa den demografiska utmaning som världen står inför, med en snabbt ökande åldrande befolkning?

Det är i alla fall ett tänkbart scenario, enligt Mikaela Backman, Charlie Karlsson och Orsa Kekezi som är redaktörer för boken Handbook of Research on Entrepreneurship and Aging. De har samlat ett gäng forskare som besvarar olika frågor inom fältet åldrande och entreprenörskap.

I bokens första del, som utgår från ett internationellt perspektiv, får vi lära oss vad det är som driver äldre personer i USA och Europa att starta företag. Bokens andra del handlar om innovation, dynamik och utförande. Där kan vi läsa om hur svenska 55-plussares företagande ser ut.

I den tredje delen fokuserar författarna på entreprenörskap ur ett beteendeperspektiv. Bland annat diskuteras att äldre företagare mår bättre än icke-företagare. Den fjärde och sista delen i boken innehåller fallstudier som ger en bild av entreprenörskapet bland äldre i Nederländerna, Rumänien, Australien och Portugal.

Utöver redaktörerna står Carin Holmquist, Martin Klinthäll, Elisabeth Sundin och Birgit Leick för de nordiska bidragen.

Källa: Esbri boktips


Vi på Marketplace tror på att kvinnliga entreprenörer förtjänar samma möjligheter i Sverige. Vi vill erbjuda möjligheten att snabbt och enkelt hitta kontors- eller butiksutrymme för att boosta företagsstart och samtidigt ge access till ett stort nätverk, värdefulla kunskaper och inspiration samt verktyg.

I juni 2020 arbetar vi en på en crowdfunding kampanj för att förverkliga vår dröm att äntligen öppna lokalen i Högdalen som kommer att vara en inkubator och plattform där användarna får affärsrådgivning och coachning, mentorskap samt kontakt med finansiärer, experter, redovisningskonsulter och jurister.

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish