Boktips v29 – En dynamisk arbetsmarknad

Young woman taking notes. Work from home.

Boktips v29

Titel: En dynamisk arbetsmarknad
Författare: Charlotta Stern
Förlag: Dialogos
Utgivningsår: 2019

Lägre lön, sämre arbetsvillkor och stor risk att företaget inte överlever. Det är verkligheten för den som tar anställning i ett nystartat företag. Därför är det ofta personer med en svagare position på arbetsmarknaden som tackar ja till jobbet. Fördelen är att anställningen kan fungera som språngbräda till mer stabila jobb. Det skriver Kristina Nyström i ett kapitel i Charlotta Sterns forskningsantologi En dynamisk arbetsmarknad.

Nyström betonar att företagen är viktiga trots varierande kvalitet i arbetsvillkoren. I antologin analyserar femton forskare de viktigaste omvärldsförändringarna och de lagar, regler och skatter som påverkar förutsättningarna på den svenska arbetsmarknaden.

Källa: Esbri


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish