Boktips v31 – Women and Entrepreneurship

Titel: Women and Entrepreneurship – Female Durability, Persistence and Intuition at Work
Författare: Beatrice E Avolio Alecchi & Mirjana Radovic-Markovic
Förlag: Gower
Utgivningsår: 2013

I veckans boktips bidrar Beatrice Avolio Alecchi och Mirjana Radovic-Markovic till förståelsen för kvinnor som entreprenörer. Vad motiverar dem? Vilka utmaningar och motgångar möter de? Några utmaningar som tas upp är finansiering, avsaknad av utbildning och brist på självförtroende. Även maken/partnern behandlas under det här avsnittet.

Tonvikten i Women and Entrepreneurship ligger på nyligen utvecklade länder, och på företagande som kan hjälpa kvinnor och familjer ur fattigdom: entreprenörskap på landsbygden, virtuellt entreprenörskap och företagande som kan skötas från hemmet. Resultaten baseras på en studie från Sydamerika. Författarna menar att den ökande andelen kvinnor i affärslivet har lett till andra sätt att tänka kring strategi, och till nya affärsmodeller.

En viktig aspekt som tas upp är att kvinnors rättigheter fortfarande inte är självklara på många håll i världen.

Källa: Esbri


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

One comment

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish