Boktips v33 – The Perspective of Women’s Entrepreneurship in the Age of Globalization

Diverse Group People Studying Together Concept

Boktips v33

Titel: The Perspective of Women’s Entrepreneurship in the Age of Globalization
Författare: Mirjana Radović-Marković
Förlag: Information Age Publishing
Utgivningsår: 2007

Vad har företagandet betytt för kvinnors möjlighet att bryta med traditionella roller i familjen och samhället? Det är en av frågorna som ställs i The Perspective of Women’s Entrepreneurship in the Age of Globalization.

Boken tar upp vilka utmaningar och möjligheter kvinnors företagande står inför i olika typer av samhällen. Ett kapitel handlar om kvinnors företagande i Marocko, och hur detta har förändrat det muslimska samhället. Även länder som Nigeria, Serbien och Thailand behandlas.

Aneel Karnani ägnar sitt kapitel åt det aktuella ämnet mikrokrediter, och frågar sig hur dessa krediter har hjälpt fattiga kvinnor. Hennes svar blir att mikrokrediter leder till ökad självkänsla och stärker kvinnors roll, men att de inte i någon större utsträckning avhjälper fattigdom. Bokens sista avdelning handlar om hur man kan stärka kvinnor genom utbildning.

Källa: Esbri


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish