Boktips v34 – The Routledge Companion to Global Female Entrepreneurship

Boktips v34

Titel: The Routledge Companion to Global Female Entrepreneurship
Författare: Colette Henry, Teresa Nelson & Kate V Lewis
Förlag: 
Routledge
Utgivningsår: 
2018

Kvinnor som är entreprenörer, och forskningen om dem, finns i en mängd kontexter. The Routledge Companion to Global Female Entrepreneurship är en reflektion av den forskning som bedrivs i dag, och ger en del insikter om möjliga riktningar som forskningen kan ta i framtiden.

54 forskare från hela världen bidrar, och kontextens betydelse för kvinnor som är entreprenörer löper som en röd tråd genom verket. Bland författarna finns flera nordiska forskare. Elisabeth Sundin och Carin Holmquist har med ett kapitel om entreprenörskap, ålder och kön utifrån en svensk fallstudie. Karin Berglunds, Helene Ahls och Katarina Pettersons kapitel handlar om hjältinnor i entreprenörskapslegender.

Lene Foss skriver om genus i entreprenöriella nätverk. Boken är indelad i fem delar som behandlar kontext, ekosystem, stöd, identitet och demografi. 

Källa: Esbri


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish