Vi öppnar Marketplace STHLM

Marketplace STHLM är en innovationsmiljö, startup hub och fysisk arena med co-working space, butik och mikrovaruhus. En arena, där vi helt enkelt sänker barriärerna kring ekonomiska förutsättningar, finansiering, referenser, tidsaspekt, kunskaper, trygghet, sammanhang, tillgänglighet och tillgång till nätverk, som alla utgör ett stort mentalt och fysiskt stort hinder för att komma igång.

Vår dröm är att bidra till att fler verksamheter startas och växer och att Marketplace STHLM ska bidra till integration i det svenska samhället.

För som det ser ut i dagens innovationssystem, så missgynnas kvinnliga företagare av olika anledningar och utlandsfödda kvinnliga företagare har ännu svårare att komma in.

Centraliserade innovationsmiljöer och icke-inkluderande innovationsmiljöer bidrar även till en homogen innovationsmiljö. Med Marketplace STHLM vill vi skapa möjligheter för fler att vara med och bidra både till sin egen, andras och samhällets utveckling med fokus på en inkluderande tillväxt. Kvinnliga företagare utgörs idag av mindre än 27% av alla företagare och endast 1-2% av riskkapitalet går till kvinnliga grundare, vilket även påverkar tillväxtpotentialen i dessa bolag. Ett viktigt ämne som vi också vill lyfta fram med initiativet.

Syftet är kortfattat att ge den bästa möjliga boosten för utlandsfödda kvinnor att bygga starka och framgångsrika bolag och lyfta fram den uppfinningsrikedom, kreativitet och driv som finns där ute.

Invigningen

Det är äntligen dags att öppna vår första lokal i Högdalen centrum där våra medlemmar kommer att ha tillgång till egen butiksyta, lager och co-working space.

Det har varit ett märkligt år på grund av coronapandemin, men Marketplace STHLM öppnar äntligen sin första lokal i Högdalen Centrum för att kunna ge fler utlandsfödda kvinnliga företagare möjligheten att följa sina drömmar.

Vi har härmed nöjet att äntligen fira invigningen med våra blivande medlemmar och nuvarande samarbetspartners, såsom SEB, Kinnarps, Aspia och andra, till en spännande kväll med inspirerande diskussioner och mingel. Under kvällen har deltagarna dessutom möjlighet att lära känna vårt arbete, våra målsättningar och vår community som består av talangfulla kvinnliga förebilder och engagerade samarbetspartners.

Övrig information: Detta är ett slutet evenemang eftersom vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gränsen för antal deltagare sätter vi på max 50 personer. Därför spelar vi in evenemanget som kommer att delas på Marketplace sociala medier några dagar senare. 

Vilka driver Marketplace STHLM 

Initiativtagaren och en av de två grundarna är Bashar Yousif. Bashar är grundaren och verkställande direktören för New Life Assistans AB och för B Groupo företagskoncern, inklusive sex företag inom olika branscher men fokuserade inom social integration och företagens sociala ansvar. Bashar brinner för social integration och entreprenörskap och hans dagliga och volontärarbete som han deltar i är centraliserade kring idén att alla förtjänar samma chanser och möjligheter i livet oavsett nationalitet och samhällsbakgrund. För att belöna sitt arbete har Bashar fått priset Årets PionjärÅrets Nybyggare 2018.

Medgrundaren Frida Hedström är egenföretagare inom integration, inkludering och organisationsutveckling och hon driver People Potential och Movingminds. Hon är integrationsspecialist och utvecklare av integrationsprocesser. Frida har arbetat med integration i flertalet kommuner både i projekt och på strategisk nivå utifrån flera perspektiv.

Från vänster till höger på övre bilden: Karl-Fredrik Atterhög, Frida Hedström, Bashar Yousif, Lilla Nemeth och Maureen Sami

Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish