Äntligen invigdes Marketplace STHLM i Högdalen

Foto: Bodil Bergman Hughes – Branding You Photography 

En spännande kväll med inspirerande diskussioner och mingel

Den 8 oktober 2020 invigde vi på Marketplace STHLM äntligen vår första lokal i Högdalen centrum där våra medlemmar kommer att ha tillgång till egen butiksyta, lager och co-working space. Med ett öppningstal av grundarna Frida Hedström och Bashar Yousif, inspirerande paneldiskussioner av både kvinnliga entreprenörer och samarbetspartners fylldes vår nya lokal med många skratt och en hel del skålande i champagne. Deltagarna har fått dessutom möjlighet att lära känna vårt arbete, våra målsättningar och vår community som består av talangfulla kvinnliga förebilder och engagerade samarbetspartners.

marketplace sthlm
Marketplace STHLM Team: Maureen Sami, Lilla Nemeth, Bashar Yousif, Frida Hedstöm & Karl Fredrik Atterhög (Foto: Bodil Bergman Hughes – Branding You Photography )

Efter 10 månaders planering på Marketplace STHLM blev det dags för mer utrymme, inspiration och expansion. Vi har nu flyttat in på 200 m2 av totalrenoverat butik- och kontorsutrymme som är designat helt utefter teamets och våra blivande medlemmarnas behov och stil tack vare Kinnarps Sverige och Carlstedt Arkitekter. Ett vackert, öppet kontorslandskap med det senaste inom design samt utrymmen för möte, försäljning och workshops.

Eftersom vårt evenemang följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer satte vi gränsen för antal deltagare på max 50 personer. Detta betyder att vi kunde inte inbjuda alla tänkta gäster till invigningen. Därför skapade vi en inspelning under kvällen som kommer att delas på våra sociala kanaler lite senare i oktober. Inspelningen skapades av Webcastnow.se.

Titta på hela programmet

Vilka driver Marketplace STHLM 

Initiativtagaren och en av de två grundarna är Bashar Yousif. Bashar är grundaren och verkställande direktören för New Life Assistans AB och för B Groupo företagskoncern, inklusive sex företag inom olika branscher men fokuserade inom social integration och företagens sociala ansvar. Bashar brinner för social integration och entreprenörskap och hans dagliga och volontärarbete som han deltar i är centraliserade kring idén att alla förtjänar samma chanser och möjligheter i livet oavsett nationalitet och samhällsbakgrund. För att belöna sitt arbete har Bashar fått priset Årets PionjärÅrets Nybyggare 2018.

Medgrundaren Frida Hedström är egenföretagare inom integration, inkludering och organisationsutveckling och hon driver People Potential och Movingminds. Hon är integrationsspecialist och utvecklare av integrationsprocesser. Frida har arbetat med integration i flertalet kommuner både i projekt och på strategisk nivå utifrån flera perspektiv.

Fler bilder från invigningen

Alla bilder skapades av vår partner Bodil B. Hughes / Branding You Photography.


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

One comment

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish