Boktips v41-42 Framtidens Chefer och Bli Företagarinna

Denna vecka presenterar vi inte bara en utan två böcker som vi tycker om. Eftersom förra veckan var vårt team helt upptaget med att förbereda lokalen till invigningen har vi inte hunnit att publicera veckans boktips. Detta betyder inte att vi ska sluta med våra rekommendationer och syftet med att lyfta fram de bästa böckerna om och för entreprenörer.

Bli företagarinna av Sandra Kastås

Känner du dig som en osynlig kugge i ett stort maskineri? Är du trött på din chef eller arbetsplats? Vill du skörda frukten av din egen talang och få mer frihet i arbetslivet? Bra! Då kanske du är en av många som funderar på att starta eget företag. Men är det inte ekonomiskt otryggt? Ensamt? Svårt? Det är lätt hänt att se hinder snarare än vägen framåt men de flesta hinder vi ser framför oss är ofta bara hjärnspöken. Generellt sett ser kvinnor dessutom i högre utsträckning än män hinder för att bli företagare och är räddare för att misslyckas. Följden blir att färre kvinnor väljer att starta eget, trots att undersökningar visar att kvinnor som driver sina egna företag trivs bättre med sitt arbete än kvinnor som är anställda.

Bli företagarinna presenterar författaren Sandra Kastås de tio vanligaste hjärnspökena som kan hindra dig från att starta eget företag tillsammans med konkreta råd och tips på hur du övervinner dem. Peppande ord och övningar möter inspirerande intervjuer med företagarinnor som bjuder in läsaren att ta del av erfarenheter från en mängd olika branscher. Ta klivet och bli företagarinna du med!

Sandra Kastås startade eget företag 2018 och har inte ångrat det beslutet en enda minut. I Bli företagarinna förenar Sandra sitt långvariga engagemang för jämställdhetsfrågor med ambitionen att inspirera fler kvinnor att starta företag. 

Källa: Adlibris

Framtidens chefer

I antologin undersöker forskare kvinnornas förutsättningar för att starta och driva företag i Sverige och ger förslag på företagsfrämjande insatser. Antologin innehåller också entreprenörers egna berättelser från att starta och driva företag samt en fallstudie om hinder och lösningar.

Om författarna

Antologin är skriven av Sara Thorgren, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, Karolina Parding, professor i sociologi vid Luleå tekniska universitet, Kristina Johansson, lektor i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, Karen Haandrikman, universitetslektor och docent i kulturgeografi på Stockholms universitet, Natasha A. Webster, forskare på Kulturgeografiska institutionen vid Stockholms universitet, Trenton Williams, assisterande professor i management och entreprenörskap vid Kelley School of Business och Sofia Altafi, tidigare forskare vid Handels och en av grundarna till och ordförande för Stiftelsen Ester.

Vill du veta mer om publikationen, Fores?

Kontakta Therese Lindström
Chef för Fores program Migration och integration
therese.lindstrom@fores.se

Källa: Fores

Är du en kvinnlig entreprenör som letar efter en plats där du kan utveckla och sälja dina produkter?


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish