Boktips v46 – Beautiful Business

Brunette girl reading book and drinking coffee

Boktips v46

Titel: Beautiful Business : en bok om kvinnliga entreprenörer. Eller om coola tjejer helt enkelt
Författare: Sofia Bergenstjerna, Frida Haavisto
Förlag: Beautiful Business
Utgivningsår: 2006

Beautiful Business – En bok om kvinnliga entreprenörer. Eller om coola tjejer helt enkelt

I Beautiful Business hittar du massvis av härliga, modiga, roliga och målmedvetna tjejer som har följt sina drömmar, skapat egna möjligheter, tänkt annorlunda o ch vänt motgång till framgång. De är tjejer i alla åldrar, från hela Sverige och inom alla möjliga branscher.

Men det är inte bransch eller titel som är viktigt i Beautiful Business, det är energin som dessa tjejer ger ifrån sig. Det handlar om ett sätt att vara som är lika beundransvärt oavsett om det gäller ett smart affärstänkande eller hur man agerar som människa. Det är Beautiful Business.

Beautiful Business är en utmärkt bok att ge bort i present och den positiva energin inspirerar en bred målgrupp även om boken främst riktar sig till tjejer mellan 18-35 år. Tanken är att den pigga och positiva boken ska inspirera unga tjejer till att bli mer företagsamma i den bemärkelsen att de vågar ta för sig och leva ut sina drömmar. Boken är indelad i tio kapitel s om vardera inleds med en längre text om en tjej som har intervjuats, därefter återges kortare texter om flera tjejer, alla med olika historier men med liknande utgångspunkt i de egenskaper och förhållningssätt som kapitlet vill förmedla.

Totalt beskrivs ca 170 tjejer och texterna varvas med tänkvärda illustrationer och i slutet finns information för den som vill förverkliga en idé. Bakom boken står företaget med samma namn, ett konsultföretag inom marknadsföring och grafisk design, som själva har stått för allt arbete mellan bokidé och försäljning.

Källa: Bokus

Är du en kvinnlig entreprenör som letar efter en plats där du kan utveckla och sälja dina produkter?


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish