Kommunicera för att nå fram – Föreläsning med Frida Hedström

Kommunicera för att nå fram – information, kommunikation och budskap. En inspirerande föreläsning med Frida Hedström.

Eventdetaljer

Hur gör vi egentligen för att nå ut och få bäst effekt av det vi kommunicerar?

”Men vi har ju kommunicerat det så många gånger”

När jag har jobbat med företag och organisationer så hör jag ofta att man har kommunicerat något och man är frustrerad över att budskapet inte når fram.

Så vad beror det på att det man vill kommunicera inte når fram? Ibland är det enkelt. Exempelvis kommer det man vill kommunicera inte nå fram till en medarbetare som arbetar på golvet i fabriken och har 30 min rast, ingen arbetstelefon eller arbetsdator. 99% kommer inte söka igenom intranätet efter för dem relevant information på sin fritid. Här behövs något annat om du vill nå ut.

Jag hör också ofta personer säga att man kommunicerar något, men när man frågar lite närmare så handlar det mer om information, man har skickat något i brevlådan, satt upp en lapp eller skickat ut ett Mail. Om vi dessutom vill och tror att informationen när den läses av medarbetare ska leda till någon typ av beteende förändring så behöver vi börja tänka nytt.

Hur går vi från att informera till att kommunicera ett budskap som bidrar till det vi vill uppnå och som skapar värde för både avsändare och mottagare?

Exempel på delar i föreläsningen, utifrån era behov kan ni välja att fokusera mer på vissa delar.

 • Vad skiljer information från kommunikation
 • Hur reagerar vår hjärna på olika typer av information och kommunikation
 • Målgruppsanpassade budskap – förstå vem du kommunicerar med
 • Kommunikation och beteendeförändring
 • Värdet i kommunikation
 • Information, kommunikation och kultur
 • Budskap som fastnar
 • Hur passar kommunikationen in i övriga strategier och mål
 • Inkluderande kommunikation
 • Kommunikation som verktyg i förändring
 • Kommunicera på olika plattformar – sociala medier

Tid: 24 november 2020, 16:00-17:00

Plats: Online (livesändning)

Anmälning och praktisk information: Anmälning sker via Eventbrite sidan. Livesändning länken skickas till deltagarna senast 48 timmar innan evenemanget börjar. Vid frågor och funderingar kontakta gärna lilla@gomarketplace.se

Om Frida Hedström:

Frida Hedström driver flera verksamheter inom integration, inkludering och organisationsutveckling såsom Moving Minds och People Potential. Frida är också medgrundare på Marketplace STHLM. Hon är en integrationsspecialist och utvecklare av integrationsprocesser. Frida har arbetat med integration i flertalet kommuner både i projekt och på strategisk nivå utifrån flera perspektiv.​

Hon är en påläst och mycket kompetent föreläsare inom området inkludering utifrån flera perspektiv och områden. Alla föreläsningar utgår från forskning kopplat till modellen ”ekosystem för inkludering” där hjärnan, kroppen och omgivningens roll för inkludering står i centrum.

Frida Hedström levererar kunskap kring inkludering förankrat i senaste forskningen och bidrar både till utökad kunskap och inspiration. Frida levererar kvalitativa, tydliga och inspirerande föreläsningar och anpassar föreläsningens upplägg utifrån målgruppen.

Är du en kvinnlig entreprenör som letar efter en plats där du kan utveckla och sälja dina produkter?


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish