Boktips v52 – Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män

Woman reading a book

Boktips v52

Titel: Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män
Author: Caroline Criado Perez
Published by: Romanus Selling
Year: 2020

Föreställ dig en värld där din telefon är för stor för din hand, där din läkare ger dig läkemedel som är fel för din kropp, där du fryser på jobbet för att temperaturen på din arbetsplats är fem grader för kall, där du i en bilolycka är 47% mer benägen att bli allvarligt skadad. Om något av detta låter bekant, är chansen stor att du är kvinna.

I veckans boktips belyser Caroline Criado Perez genom exempel från hela världen hur kvinnor systematiskt ignoreras. Från teknik till naturkatastrofer, från sexistisk snöröjning i Värmland till våldtäkter i krigszoner – Osynliga kvinnor är en kompromisslös analys av vad vi inte vet – och varför vi inte vet det. En uppslukande faktabok om hur kvinnor världen över påverkas av okunnighetens könspolitik.

”…att detta osynliggörande av kvinnors liv, kroppar och vardag förekommer på så bred front, nästan överallt, nästan hela tiden, är ändå chockerande.”

SvD

”HELL YES. Det här är en bok som har potental att förändra – ett imponerande reasarcharbete”

Caitlin Moran

”Osynliga kvinnor är en game changer. Den borde ligga på varje beslutsfattares, politikers och chefs läslista.”

The Times

Är du en kvinnlig entreprenör som letar efter en plats där du kan utveckla och sälja dina produkter?


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish