Boktips v3 – Kvinnors entreprenörskap under 400 år

Boktips v3 – Kvinnors entreprenörskap under 400 år

Boktips v3

Titel: Kvinnors entreprenörskap under 400 år
Author: Anita Du Rietz
Published by: Dialogos Förlag
Year: 2013

Veckans boktips är en rik skildring av kvinnors företagande sedan 1600-talet i Sverige.

Kvinnors ageranden utgjorde en pådrivande faktor bakom upptakten till den industriella revolutionen, så också i vårt land, visar Anita Du Rietz i sin nya bok. De trädde tidigt in i entreprenörsrollen och bidrog aktivt till företagandets revolution vid mitten av 1800-talet. På 1930-talet mattades företagandet av och efter 1950 blev allt färre kvinnor entreprenörer men desto fler anställda.

Med andra historiska glasögon framträder vår tids näringspolitiska knäckfrågor i ny dager. Även jämställdhetsfrågan får en ny skepnad.

Många olika forskarinsatser refereras i denna bok och fram växer en ny bild med kvinnor som haft rösträtt, ärvt och drivit företag långt tillbaka i tiden.

Anita Du Rietz är fil.dr. är nationalekonom inom entreprenörskap och institutioner. Hon har tidigare varit chefsekonom på Föreningsbanken och startat Småföretagsbarometern.

Är du en kvinnlig entreprenör som letar efter en plats där du kan utveckla och sälja dina produkter?


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De kommer också göra så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish