Boktips v19 – Hemma Här och Där

Boktips v19 – Hemma Här och Där

Boktips v19

Titel: Hemma Här och Där / Our Favourite Things

Author: Emily Joof

Veckans boktips är en bok som hyllar mångfald

Hemma här och där är en levande och engagerande berättelse om upptäckarlust och tillhörighet. Vi möter en gambisk -svensk familj som ger läsaren en inblick i båda de världar som de kallar hemma.

När barn växer upp och letar efter en plats där de känner sig hemma, kan den här boken fungera som en påminnelse och en hyllning av att känna tillhörighet till mer än en plats. En berättelse som lyfter fram det roliga och intressanta med att ha rötter på flera håll i världen.

Emily Joof som har nyligen blivit medlem på Marketplace STHLM, jobbar till vardags som sakkunnig i globala utbildningsfrågor på Rädda Barnen i Stockholm. Hon har skrivit text till ett flertal barnböcker med fokus på inkludering och mångfald ur ett afrosvenskt perspektiv. Emily har en examen från London i utbildningsvetenskap och internationell utveckling och har under hela sin karriär haft en särskild inriktning på barn och unga från utsatta grupper. Hon har bott i fem länder och talar lika många språk.

Idag bor hon i Stockholm med sin man och två barn och är en stark röst i debatten om mångfald i barnlitteraturen, bland annat genom sin blogg Mbife Books.

Du kan även köpa Emilys böcker i vårt showroom.

Bli en del av Marketplace STHLM

Vi erbjuder utvalda utställare att ställa ut sina produkter och tjänster för försäljning i vår exklusiva co-working space och showroom mitt i Högdalen Centrum.

Dessutom får du som vår medlem grundläggande kunskaper inom företagande, eventuell finansiell stöttning, coachning inom marknadsföring, försäljning och ekonomisk rådgivning genom våra samarbetspartner.

Vill du bli en del av Marketplace STHLM? Skicka din intresseanmälan redan idag. Följ länken nedan, svara gärna på frågor i enkäten och vi kontaktar dig så snart som möjligt.


Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Med din hjälp kan vi bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor. De gör så att vi kan anställa en person som kan ansvara för butiken och medlemmarnas produkter.  

Vi behöver din hjälp för att förverkliga någons dröm!

Läs mer om hur kan du hjälpa:

ELLER STÖD OSS GENOM SWISHA PÅ 123 30 898 69

Följ vår resa på våra sociala kanaler:

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish