Marketplace Community: Sandra Lannergren / Hippat

Sandra Lannergren: Grundare/Founder, Hippat AB

Hyr barnkläder & var med på en cirkulär resa med Hippat

Små barn växer så det knakar, men det gör inte deras kläder. Från nyfödd till fem år går barn igenom 14 olika storlekar. Som förälder lägger man ned mycket tid och pengar på att köpa nya kläder till sina barn. Många föräldrar vill köpa begagnade kläder av miljömässiga och ekonomiska skäl, men den existerande andrahandsmarknaden kräver idag mycket tid från föräldrar. Samtidigt tar alla köpta barnkläder mycket plats och det är omständigt att organisera och försöka få sålt alla plagg.

Sandra Lannergren har startat abonnemangstjänsten Hippat för att förenkla vardagen för barnfamiljer.

“Jag är själv förälder och idéen kom ifrån att jag och min partner själva var trötta på att hela tiden köpa nya kläder till våra konstant växande barn, samtidigt som vi ville handla second hand för att minska vår avtryck på miljön men inte hittade ett enkelt sätt att göra det på – så då beslutade vi att skapa lösningen själva!”

Hippat hyr ut färdiga paket med säsongsanpassade, hela och rena barnkläder, 100% second hand. Hippat gör det enkelt för föräldrar att ta miljömedvetna klädval. Samtidigt ska det vara enkelt, gå snabbt och till ett ok pris. Ett plus är att det också sparar plats i garderoben. Och oroar du dig för att kläderna du hyr ska få fläckar eller hål, gör inte det – allt normalt slitage ingår!

Hur funkar det då?

Med Hippat kan föräldrar på bara några klick beställa hem färdiga paket med könsneutrala barnkläder i rätt storlek. När kläderna är urvuxna beställer kunden ett nytt paket och den gamla storleken skickas tillbaka i medföljande returbox.

Ett cirkulärt initiativ

Hippat är ett cirkulärt initiativ, vilket innebär att vi arbetar för att minska resursanvändandet i världen genom att underlätta återanvändandet av barnkläder som redan finns. Vi försöker uppnå hållbarhet i alla led, från lokala inköp av fina begagnade barnkläder, hållbar logistik genom leverans på cykel när det tillåts, remake av kläder som fått hål eller fläckar, återanvändning av emballage, och grunden i verksamheten – att kläderna används så många gånger som möjligt.

Smart va?

Vill du veta mer eller beställa ett första paket med fina second hand barnkläder?

Kom in på Marketplace och prata med Sandra eller besök www.hippat.se

Bli en del av Marketplace STHLM

Vi erbjuder utvalda utställare att ställa ut sina produkter och tjänster för försäljning i vår exklusiva co-working space och showroom mitt i Högdalen Centrum.

Dessutom får du som vår medlem grundläggande kunskaper inom företagande, eventuell finansiell stöttning, coachning inom marknadsföring, försäljning och ekonomisk rådgivning genom våra samarbetspartner.

Vill du bli en del av Marketplace STHLM? Skicka din intresseanmälan redan idag. Följ länken nedan, svara gärna på frågor i enkäten och vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish