Bashar Yousif diskuterar om jämställdhetsfrågor på Di Business 50/50

Bashar Yousif och gäster på panelsamtalet

Vägen till ett mer jämställt, inkluderande och diversifierat näringsliv

Den 14 oktober bjöd Dagens industri in till mötesplatsen Di Business 50/50 för att diskutera vad som krävs av dagens ledare för att öka takten mot ett mer balanserat näringsliv där all kunskap och kompetens tillvaratas på bästa sätt. Bashar Yousif, grundaren och VD:n på Marketplace STHLM, fick en fantastisk möjlighet att diskutera och ta reda på hur mångfald, inkludering och jämställdhet leder till ökad lönsamhet, konkurrenskraft och innovationsförmåga.

Hur ökar vi andelen kvinnor som startar och driver företag, generellt men framförallt inom mansdominerade branscher?

Gäster i Bashars samtalsgrupp fokuserade på frågan om hur ökar vi andelen kvinnor som startar och driver företag, generellt men framförallt inom mansdominerade branscher?

Vi vet att det finns en snedvriden finansiering problematik när det kommer till kvinnor som söker kapital till sitt företagande. Riskkapitalet behöver når fler kvinnor annars riskerar vi att en affärsnytta och innovationspotential går förlorad när inte kompetensen och drivkraften hos kvinnor tas tillvara genom företagandet.”  

  • Behöver vi lyfta fler kvinnor som förebilder?
  • Kvinnors ägande – hur påverkar det jämställdheten?
  • Varför väljer flickor/kvinnor i så liten utsträckning utbildningar för en traditionellt mer mansdominerade branscher, som exempelvis bygg- och installationstekniska utbildningar?
  • Fler kvinnor och flickor behöver välja utbildningar och yrken inom traditionellt mansdominerade branscher, som tex. bygg-, tech- industri- och anläggningsverksamheter – vad görs för att det ska ske?
  • Varför går bara 1 % av statligt riskkapital till kvinnor?
  • Hur kan fler kvinnor göra karriär och byta inriktning i yrkeslivet?
  • Positiva svenska/internationella exempel som gått mot trenden.

Charlotte Sundåker, medgrundare och vd, Ownershift
Nora Bavey, General Partner, Unconventional Ventures
Ebba Fåhreaus, vd, Smile Incubator
Sophia Ivarsson, ansvarig för Vinnovas arbete med jämställd innovation
Bashar Yousif, CEO/Founder, Marketplace STHLM

Bli en del av Marketplace STHLM

Vi erbjuder utvalda utställare att ställa ut sina produkter och tjänster för försäljning i vår exklusiva co-working space och showroom mitt i Högdalen Centrum.

Dessutom får du som vår medlem grundläggande kunskaper inom företagande, eventuell finansiell stöttning, coachning inom marknadsföring, försäljning och ekonomisk rådgivning genom våra samarbetspartner.

Vill du bli en del av Marketplace STHLM? Skicka din intresseanmälan redan idag. Följ länken nedan, svara gärna på frågor i enkäten och vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish