Marketplace STHLM boostar kvinnors företagande

Marketplace STHLM – Coworking, showroom och community

Marketplace STHLM är en inspirerande startup hub som boostar kvinnor som nyss startat företag. Huvudsätet är i Högdalen Centrum utanför Stockholm och målet är att fler kvinnor – främst utrikesfödda – ska bli framgångsrika entreprenörer.

Innovation, inkludering, jämställdhet och mångfald. Marketplace STHLM är en unik entreprenörshub eftersom den inriktar sig på att boosta kvinnor – främst utrikesfödda – att starta eget företag.

Vi på Marketplace STHLM anser att alla kan starta eget oavsett ursprung och kön, och vi erbjuder stöd till kvinnliga entreprenörer som har svårast att förverkliga sina drömmar.

Lilla Nemeth, projektledare på Marketplace STHLM

Här möts kvinnor med olika företag och idéer och inspirerar varandra på en kreativ och dynamisk plats. Alla har de samma mål: att lyckas som entreprenörer.

Entreprenörerna får stöd i allt som behövs vid företagsstarten: kunskap om företagande, tillgång till ett stort kontaktnätverk och expertrådgivning av etablerade företag. De kan även hyra kontorsplats i Marketplace STHLM:s trevliga co working space.

Dessutom finns en fin butik/showroom där de kan ställa ut och sälja sina produkter. Monty Mahembe driver företaget Monty’s Glow Organic Beauty Line, som säljer helt naturliga handgjorda skönhetsprodukter. 

– Att ha mina produkter i Marketplace STHLM:s showroom har ökat mitt företags omsättning, gett ett större antal följare på sociala medier plus att jag har kommit i kontakt med flera intressanta individer som visat intresse för samarbete, berättar Monty.

Stöd och vägledning

Kvinnor – främst utrikesfödda – är idag en underrepresenterad grupp bland egenföretagare. Endast en fjärdedel av företagsledarna i Stockholm är kvinnor, och ännu färre – cirka 8 procent – är kvinnor födda utomlands.

Utrikesfödda nyföretagare möter ofta en mängd utmaningar så som höga kontors- och butikshyror, långa hyresavtal, litet startkapital och brist på nätverk.

Det vill Marketplace STHLM förändra.

Man får mycket stöd och vägledning i det administrativa arbetet, hjälp med marknadsföring samt vägledning vid kontakt med olika myndigheter och intressegrupper med mera.

Monty Mahembe

Läget mitt i det levande Högdalen Centrum gör startup-huben tillgänglig även för entreprenörer som inte bor i innerstaden.

Alla företag är välkomna

Här välkomnas alla sorts företag med potential att lyckas; inte bara företag inom en viss bransch. Även detta gör Marketplace STHLM unik jämfört med många andra entreprenörs-hubbar.

Det som betytt mest för mig är att jag hamnat i en kontext där jag fått ett större sammanhang. Jag lär mig mycket konkret av de andra entreprenörerna och inspireras av de föreläsningar Marketplace STHLM arrangerar. 

Det säger Sandra Lannergren som driver onlinetjänsten Hippat. Där hyrs barnkläder ut så att föräldrar både kan konsumera hållbart och spara tid, plats och pengar.

hippat
Sandra Lannergren / Hippat

Genom mötet med potentiella kunder i Marketplace STHLM:s showroom får Sandra Lannergren idéer till hur hon kan utveckla och förbättra Hippat.

Marketplace STHLM:s mål är att bidra till ett mer jämställt och inkluderande samhälle och entreprenörslandskap i Sverige. Visionen är på sikt att arbeta ännu mer inkluderande.

Forskning visar att både samhället och näringslivet tjänar på ökad jämställdhet och ökad mångfald.

Vi gör skillnad för både individen och samhället. 

Lilla Nemeth

Bli en del av Marketplace STHLM

Vi erbjuder utvalda utställare att ställa ut sina produkter och tjänster för försäljning i vår exklusiva co-working space och showroom mitt i Högdalen Centrum.

Dessutom får du som vår medlem grundläggande kunskaper inom företagande, eventuell finansiell stöttning, coachning inom marknadsföring, försäljning och ekonomisk rådgivning genom våra samarbetspartner.

Vill du bli en del av Marketplace STHLM? Skicka din intresseanmälan redan idag. Följ länken nedan, svara gärna på frågor i enkäten och vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Leave a Reply

ArabicEnglishSwedish