om oss

om oss

marketplace sthlm

Boost för kvinnoföretagare

Ingen företagsstart är lik och det kan vara stora skillnader på utmaningar och behov från företag till företag. För alla nya företagare finns idag en mängd av kunskaper och utbildning som förenklar företagsstarten i Sverige och ger ett starkt stöd i början av företagsresan. Men trots det stöd som erbjuds idag möts nyanlända företagare av stora hinder och utmaningar som försvårar starten eller gör att man inte lyckas starta sitt företag alls. En stor utmaning som många nya entreprenörer möter är att finna en lokal för kontor eller butik. Höga hyror, långa avtal och överlåtelseavgifter är ett vanligt hinder under den första perioden. För nyanlända entreprenörer är detta en ännu större utmaning, då de ofta även saknar nätverk, referenser, ekonomi samt nödvändiga språkkunskaper. För nyanlända kvinnor är dessa barriärer ofta ännu större.

Tänk om vi kunde erbjuda nyanlända kvinnor möjligheten att snabbt och enkelt hitta kontors- eller butiksutrymme för att boosta deras företagsstart och samtidigt ge access till ett stort nätverk, värdefulla kunskaper och inspiration samt verktyg. En inkubator och plattform där användarna också har möjlighet att få affärsrådgivning och coachning, mentorskap samt kontakt med finansiärer, experter, redovisningskonsulter och jurister.

Våra målsättningar

Fullständiga kontorstjänster

Tillgång till upp till 10 kontorsplatser och butiksytor och till ett komplett utbud av tjänster för att underlätta arbetet: IT-lösningar, kopiator, samtal- och mötesrum, telefonlösning, postadress, posthantering, lager, kök, kaffe, osv.

Kunskaper inom affärs

Tillgång till viktiga kunskap relaterat tjänster: ekonomi, redovisning, juridik, affärsrådgivning, utveckling, grafisk design, copy, marknadsföring, webbutveckling som erbjuds av våra samarbetspartner. 

Utbildning och nätverk​

Tillgång till ett stort nätverk av våra partners, utbildningar och seminarier, finansiärer och investerare. 

Vår vision

Verksamheten i Högdalen blir Marketplace STHLMs första mikrovaruhus och inkubator, men målsättningen är att sprida konceptet i andra delar av Stockholm och även i andra delar av landet. Visionen är att kunna erbjuda våra tjänster till alla oavsett ursprung och kön. Marketplace STHLM har även planer på att i framtiden utveckla ett koncept som ska vända sig till unga i utsatta områden som vill starta företag, men som saknar kunskapen och tillgången till viktiga nätverk. Marketplace YE (young entrepreneurs).

Vårt team

bashar

Bashar Yousif

Initiativtagare / Co-founder

Bashar är multientreprenör som startat och driver flera olika verksamheter inom flera branscher. Han brinner för integration och företagande och har erfarenhet att vara ny företagare i Sverige med dess utmaningar och svårigheter. Han var Årets Pionjär i 2018.

bashar@gomarketplace.se
070 78 25 082
FH

Frida Hedström

Strategi- och hållbarhetsansvarig / Co-founder

Frida är egenföretagare inom integration, inkludering och organisationsutveckling. Hon är integrationsspecialist och utvecklare av integrationsprocesser. Frida har arbetat med integration i flertalet kommuner både i projekt och på strategisk nivå utifrån flera perspektiv.​

frida@gomarketplace.se
076 31 36 005
KF

Karl-Fredrik Atterhög

Initiativtagare

Karl-Fredrik är affärscoach, företagsrådgivare och lärare i entreprenörskap för språk & start-up-programmet Svenska för Entreprenörer. Han har tidigare drivit egna företag inom utbildning, verksamhetsutveckling och försäljning.

karl@gomarketplace.se
070 91 63 065
LN

Lilla Nemeth

Marknadsansvarig

Lilla är en marknadsförare och ekonom. Hon arbetar med digital marknadsföring, design och kommunikationsutveckling. Lilla har ett särskilt intresse för start-up företagsmiljö, entreprenörskap och integration. Lilla sköter vår hemsida och sociala medier. 

lilla@gomarketplace.se
070 37 71 549
MS

Maureen Sami

Administration

Maureen studerar företagsekonomi vid Södertörns Högskola och arbetar samtidigt som administratör. Hon har en stor passion för att arbeta med och leda projekt med fokus samhällsnytta och -engagemang.

maureen@gomarketplace.se
072 86 37 039

Våra samarbetspartners

Anmäl till vårt nyhetsbrev

Få regelbundna uppdateringar om vårt arbete, viktiga datum och nyheter. Du får bara en påminnelse varje månad om våra nyheter och aktiviteter.

Vi kan hjälpa

Låt oss titta närmare på dina drömmar

ArabicEnglishSwedish