Vi bygger Marketplace STHLM

Vi är en ideell förening som vill ge fler utlandsfödda kvinnor möjligheten att följa sina drömmar. Vi har lanserat en insamling för att vi ska kunna öppna och driva vår första lokal i Högdalen centrum under hösten.

Vi uppmuntras av det stöd vi har redan fått. Tack vare alla hjälp som vi har fått från våra partners, vänner och alla nära och kära lyckades vi att inviga äntligen lokalen denna månad, men vi behöver fortfarande hjälp för att nå vårt insamlingsmål och för att gå vidare med projektet. Genom att samla in 800 000 SEK kommer vi kunna bidra till att fler verksamheter startas och växer. Pengarna kommer att gå till vår lokal i Högdalen där våra medlemmar har tillgång till egen butiksyta, lager och kontor.
 
Vi vet att det krävs mod
När du kommer till ett nytt land är allt överväldigande och du ska lära dig ett nytt språk, en ny kultur och komma in i ett nytt samhälle. Som kvinna behöver du ofta kämpa ännu hårdare för att ta plats på arbetsmarknaden, men vi vet att många har drivet som krävs.
 
Vi skapar ett sammanhang
Marketplace STHLM vill ge nyanlända kvinnor en självklar plats i samhället. Vi vill hjälpa till att förverkliga företagsdrömmar och underlätta resan mot målet. Vi jobbar för ett mer inkluderande och jämställt samhälle, där nya spännande idéer får ta plats.
 
En plats för utveckling
I Högdalen Centrum vill vi skapa en inspirerande och produktiv miljö, där vi tillsammans med våra samarbetspartners hjälper till med rådgivning och juridisk hjälp. Här finns även tillgång till butiksyta för att sälja produkter, plats till förvaring, men också en egen kontorsplats i ett co-working space – med plats för tio medlemmar åt gången. Butikslokalen kommer bemannas av en anställd som hjälper våra medlemmar att sälja deras produkter.
 
En start 

Vi tror att det här är början på någonting stort och vår vision är att först expandera till fler delar av stor Stockholm och senare även till andra delar av Sverige. I höst vill vi starta igång på riktigt och redan nu har vi ett gäng medlemmar som är peppade på att komma igång. Det är här det börjar.

Eller stöd oss genom swisha på 123 30 898 69

ArabicEnglishSwedish